Cursus Helderheid, Structuur en Doelen

Ga je op zich hartstikke prima met je bedrijf of eenmanszaak, maar weet je niet hoe je een volgende stap moet zetten? Heb je daarnaast ook nog allerlei toffe plannen en goede ideeën, maar weet je niet hoe je die kunt vertalen naar een praktisch plan dat je ook eens daadwerkelijk uit gaat voeren? Twijfel je over wat prioriteit moet krijgen, en doe je daarom maar niets? Ik snap dat. Vastlopen gebeurt de beste. En vaak hoef je maar één hobbel over, voor je weer back on track bent. 

Als je door de bomen het bos niet meer kunt zien binnen je eigen bedrijf, dan is het goed om eens uit te zoomen. En eens gestructureerd onder de loep te nemen wat je eigenlijk allemaal doet (vaak meer dan je denkt), wat je graag allemaal ook nog zou willen doen, en hoe dat te vatten in een praktisch en concreet plan.

Een cursus waarmee je helderheid creeërt, structuur weet aan te brengen in je werkzaamheden en plannen, en concrete doelen stelt

Dat is wat ik doe met ondernemers en zzp’ers. Ik neem ze aan de hand mee hun eigen bedrijf in en zorg door middel van het stellen van de juiste vragen dat alles wat in hun hoofd zit op papier terecht komt. Normaal doe ik dat tijdens een sessie-reeks, waarbij ze samen met mij hun bedrijf induiken. Maar de inhoud van de sessies leent zich ook ontzettend goed voor een cursus, waarbij je zelf, onder een soort van digitale begeleiding van mij, het diepe induikt en antwoorden vindt op vragen die je jezelf nu wellicht nog niet stelt, maar die je wél gaan helpen om helderheid te krijgen, een structuur op te zetten, en doelen te stellen. Met als einddoel natuurlijk dat jij precies weet waar je nu staat, waar je heen wilt, en hoe je daar kunt komen. En ja, ook jou gaat dat lukken 🙂

Wat kun je verwachten van de cursus?

Tijdens de online cursus gaan we jouw bedrijf samen onder de loep nemen. We maken een allesomvattend overzicht van alles wat er loopt, waar je mee bezig bent. Daarna duiken we in wat je allemaal zou willen doen. Van super concrete werkzaamheden tot vage toekomstdromen, wat het ook is, het gaat allemaal op papier terecht komen. Dit geeft vaak al veel helderheid en inzicht.

Vervolgens gaan we je alles waarderen; gaat het goed, is het leuk, levert het genoeg energie en geld op? Kunnen sommige zaken beter, of stop je het liefste met een aantal dingen? Even door de zure appel heen soms, maar daarna voelt het beter en zoveel behapbaarder.

Daarna kijken we naar je doelen voor de aankomende drie jaar. Weet je op dit moment niet wat dat zijn? Geen punt, tijdens de cursus gaan er vanzelf dingen naar boven komen, en natuurlijk weet ik hoe ik je het beste kan helpen om dit helder te krijgen.

Van daaruit gaan we toewerken naar een concreet plan waarmee je de aankomende maanden en jaren zelf aan de slag kunt, en we maken inzichtelijk hoeveel tijd je daar eigenlijk precies beschikbaar voor hebt.

Tot slot vatten we alles in een grove planning. Wat wil je binnen drie maanden en een half jaar op de planken hebben liggen, wat binnen een jaar, en wat zijn de langere termijn doelen die je binnen drie jaar gaat realiseren?

Zijn er daarbij ideeën die eigenlijk niet passen, en die je misschien los mag gaan laten? Dan halen we die uit het plan, en vervolgens mogen ze ook uit je hoofd. Zo schep je ruimte voor wat je wél gaat doen. Geeft een hoop rust 🙂

En echt, ook jou gaat dat lukken.

Na afloop van de cursus heb jij:

Na afloop van de cursus heb je een alles omvattend document in handen waarin alles staat dat je gedurende de cursus bedacht hebt en je gerealiseerd hebt, en natuurlijk je uiteindelijke plan. Dit document kun je gebruiken als leidraad de aankomende maanden en jaren, en je kunt erop terugvallen als je even niet meer weet hoe of waarom je ergens aan werkt.

Dus, even zo concreet mogelijk

Na de cursus heb je helder wat nu goed gaat en genoeg energie oplevert, en wat niet. Je weet waar je de aankomende maanden, half jaar en drie jaar aan gaat werken. Je weet ook duidelijk waar je niet aan hoeft te werken. Je ziet je pad helemaal helder voor je, en kunt makkelijker keuzes maken omdat nu direct duidelijk is of iets bijdraagt aan je doelen, of juist niet.

Je krijgt:

– 3 maanden lang toegang tot de cursus (dit gaat er voor zorgen dat jij deze cursus niet eindeloos uit gaat stellen, ja, I see you.)
– een werkboek waarin jij al je doelen, plannen en ideeën kwijt kunt en dat de aankomende maanden en jaren je leidraad zal zijn.
– toegang tot de door mij geselecteerde VA pool; mocht het zo zijn dat je er achter komt dat je het niet alleen wilt of kunt doen, dan kun je contact opnemen met een van de leuke en slimme VA’s uit mijn netwerk.

Kosten: nog niet bekend
Startdatum: voor het einde van de zomer, misschien eerder

Hokeee, let’s go?

Denk je nu: Jaaa, kom op met die cursus? Dan zeg ik: Ha, nou dat is heel toevallig precies de reactie waar ik voor ging 😉

Je kunt jezelf op de interesselijst plaatsen. Zodra er meer bekend is mail ik je! Waarschijnlijk kun je ook een korting verwachten als je op de interesselijst staat. Zo doen ze dat in cursusland, en niet voor niets natuurlijk. Je mag de mensen die als eerste vertrouwen in jou tonen absoluut bedanken en belonen. Vind ik 🙂


Zet jezelf hier op de interesselijst

Wat zeggen anderen die mijn Helderheid, Structuur en Doelen sessies volgden?

“Ik wilde even zeggen dat na jaren vastzitten, soms geen idee waar ik mee bezig ben, hoe moet het nou, en wat doe ik nou en het wordt nooit wat, heb ik nu in twee dagen al zoveel gedaan aan mijn website, en teksten, en dingen neergezet, dat ik denk, huh! En dat allemaal door mijn therapeutische sessie met jou, want dat was het eigenlijk, meer nog dan advies. Zooo fijn Vera, dank je wel.”
– Suus

“Door altijd maar alles zelf te willen doen, blijven er veel ideeën en taken op de plank liggen. Zonde! Tijd dus voor een externe blik op mijn en plannen en bedrijf. Door Vera in te schakelen kreeg ik duidelijk in beeld wat de volgende stappen zijn die ik kan zetten, in dit geval met betrekking tot mijn aanbod en het lanceren van een cursus die al op de plank lag. Vera geeft veel concrete tips waar je direct iets mee kan. Naast dat Vera vol enthousiasme en ideeën zit neemt ze ook je twijfels weg of stelt je vragen die je aan het denken zetten. Door het stellen van duidelijke doelen heb ik nu beter voor ogen waar ik naartoe werk en wat mijn aanbod moet kosten om dit te behalen.”
– Sandy

“De reden dat ik besloot Vera in te schakelen is dat ik een druk bedrijf heb, waar ik veelal ín aan het werk ben, maar waar ik (door het vele werk dus fijne reden) slecht kan uitzoomen. Het “overzicht” gevoel wat “helderheid, structuur en doelen” uitdraagt sprak mij daardoor ontzettend aan. Ik denk dat ik, pas toen ik dat las, besefte hoeveel behoefte ik eigenlijk heb aan helderheid en structuur en ook een soort “waar ga ik naartoe, waar wil ik heen” gevoel. De sessies waren niet alleen enorm gezellig, maar ook heel helpend. Zo heb ik alleen al direct mijn uurtarief omhoog gegooid nadat we klaar waren. En vond ik het heel fijn om even door al mijn dromen en plannen te kunnen scrollen in het bestandje wat ik achteraf ontving. Ik heb ook nu net weer even gekeken, en het besef kwam toen meteen: ik moet zelf even die knop omgooien en tijd maken om ín mijn bedrijf dingen te veranderen. De basis is goed, de wil is er, en Vera heeft een prachtig “pad” voor mij gemaakt in die éne sessies.” 
– Liselot

“Voor mij was Vera een belangrijke bron van kennis in mijn zoektocht naar ‘hoe geef ik mijn onderneming vorm, richting en vooral de juiste inhoud’. Ze heeft mij geholpen in het álles willen aanbieden en zijn meer te schiften en filteren en zo ontstonden er duidelijk twee soorten ondernemingen. Ze heeft mij laten denken en uitspreken waar ik een uitgesproken aanbod in heb en me geholpen een meer eenduidige aanpak te hanteren. Voor mijn nieuwe stroming heb je ook nog enkele sessies mij geleerd hoe de verkoop van producten aan te vliegen, nou jou eigenlijk gewoon heel gestructureerd, goed uitgedacht, doorberekend aan te pakken. Mijn ondernemingen gingen van een droom en verlangen naar echt concretere haalbare producten.”
– Myrte

Even verder lezen (want er wordt nog meer gezegd)? Kijk dan hier.