FAQ

Wat kost een VA?

Een VA kost gemiddeld tussen de 40 en 60 euro per uur (ex.btw).

Je bepaalt zelf hoeveel uren je VA mag gaan werken. Het is mijn ervaring dat een VA het allerbeste tot haar recht komt bij een afname van minimaal 12 uur per maand (ongeveer 3 uur per week). Zo heeft zij voldoende tijd en focus voor jouw bedrijf. Dingen blijven zo niet te lang liggen, en er is ruimte voor een spoed klusje tussendoor of een keer een ongepland overleg. Natuurlijk kun je altijd starten met een afname van 4 of 8 uur per maand. Vooral wanneer je voor het eerst met een VA gaat werken kan het prettig voelen om ‘klein’ te beginnen. Je kunt de uren (afhankelijk van de beschikbaarheid van je VA natuurlijk) vaak wel flexibel uitbreiden.

Is het niet heel spannend om te gaan werken met een VA?

Als je voor het eerst gaat werken met een ondersteuner dan kan het best even zoeken zijn naar goede werkvormen, en moet je soms echt wennen aan het uit handen geven van werk. Daarom raad ik aan om rustig te beginnen, en het echt even de tijd te geven. Je moet elkaar leren kennen en je moet ook leren samenwerken. Dat mag wat tijd kosten 🙂

Dankzij mijn onboarding checklist maken jij en je VA een vliegende start in jullie samenwerking. Aan de hand van een aantal vragen leer je elkaar kennen en weten jullie snel van elkaar hoe je het beste samen kunt werken, welke kanalen je gebruikt om te communiceren, wanneer je bereikbaar bent en wanneer juist niet, etc. Als je gebruik maakt van mijn VA dienst krijgen jij en je nieuwe VA de onboarding checklist er natuurlijk bij.

Wat is het verschil tussen een lanceer cursus en jouw lanceerplan sessie?

Tijdens een cursus leer je hoe je een lancering in elkaar zet. Dat leer ik je natuurlijk ook. Na mijn lanceerplan sessie weet je hoe je zelf een lancering in elkaar zet, en kun je dit herhalen voor toekomstige lanceringen. Maar ook heb je na mijn sessie een volledig plan liggen voor het aanbod dat je wilt gaan lanceren, en mijn input, ideeën en advies. Omdat ik al heel vaak mee heb mogen kijken bij ondernemers die gingen lanceren, weet ik inmiddels goed wat werkt, wat niet werkt, wat slim is en wat minder. Ik help je dus om het plan zo goed mogelijk in elkaar te zetten, je leert de skills om het zelf te doen, plus je krijgt persoonlijk en op maat advies. Ik deel al mijn ervaringen rondom lanceren met je, en natuurlijk de best practices van andere ondernemers.

Is jouw lanceerplan sessie one-size-fits-all of maatwerk?

Maatwerk, absoluut. Ik geloof niet in trucjes die op iedereen van toepassing zijn. Ik geloof ook niet in verkopen d.m.v. het creëren van angst of vanuit de ‘vinger-stevig-op-de-zere-plek methode’. Ik benader een lancering liever positief, op een fijne en leuke manier. Wel: slim, leuk, spannend, persoonlijk en eigen, een lancering die bij jou en je bedrijf past. Niet: stressvol, negatief en gekopieerd van anderen.