Online business management

Waar ga de aankomende maanden en jaren aan werken, waar zijn er groeimogelijkheden, en waar ligt je focus? Welke werkprocessen kun je automatiseren, en werken die processen eigenlijk wel optimaal? Welke techniek heb je nodig voor een online programma, en hoe maak je een praktisch lanceerplan? En hoe bepaal je je doelgroep, en waar vind je die? Hoe vergroot je je online zichtbaarheid, hoe pak je social media op een leuke en effectieve manier op, en welke doelen wil je hier eigenlijk mee bereiken?

Als online business manager werk ik samen met ondernemers die hiermee aan de slag willen gaan. Dat doe ik door vaste wekelijkse ondersteuning te bieden (helaas, die uren zitten vol) en tijdens losse sessies. Tussendoor ben ik beschikbaar voor je als je vragen hebt, ergens over twijfelt, of als er iets leuks gebeurt en je dat wilt delen (terwijl ik dit schrijf appt een klant me dat ze na mijn advies haar reels op een bepaalde manier ging posten, en die vanmiddag heeft nu al meer dan 7000 views! Hoe tof).

Wat we samen kunnen doen tijdens een OBM sessie

 • Helderheid & Structuur sessie. Een overzicht maken van wat er op dit moment speelt in je bedrijf, en van wat je allemaal graag zou willen in de toekomst. We gaan doelen stellen en keuzes maken. En deze vervolgens vatten in een concreet 3 maanden – 1 jaar – 3 jaren plan. Daardoor heb je helder wat je wel en niet oppakt, wat bijdraagt aan je doelen, en wat juist niet.
 • Overzicht in je werkprocessen: helder krijgen welke werkzaamheden moeten, en welke eigenlijk niet. Er achter komen wat je zelf wilt/moet doen binnen je bedrijf, en wat een VA voor je zou kunnen doen.
 • Samen een praktisch lanceer plan in elkaar zetten. Zodra de basis staat, kun je het voortaan altijd zelf.
 • Samen een heel nieuw online programma opzetten en maken, en een plan maken waarmee je het kunt gaan verkopen. Zowel inhoudelijk als technisch. (3 sessies)
 • Social media strategie vaststellen en een concreet plan van aanpak maken, of een social media en/of nieuwsbrief content brainstorm.
 • Je website analyseren en herstructureren/uitbreiden. Voorafgaand aan onze sessie ga ik zelf aan de slag, je krijgt van mij een overzicht van aanbevelingen, opmerkingen en vragen. Daarna bespreken we mijn feedback, en passen we indien gewenst direct wat dingen aan. Vervolgens kun je er zelf mee aan de slag, of het heel makkelijk uitbesteden aan een VA.
 • Financiële overzichten maken en plannen doorrekenen, een product / dienst / event begroting maken.

Ook kun je bij me terecht voor:

 • Advies rondom het automatiseren van processen.
 • Samen strategisch nadenken over manieren waarop je bedrijf kan groeien.
 • Advies mbt mailprogramma’s, betaalprogramma’s en automatiseringen
 • Advies mbt online zichtbaarheid en het vergroten ervan
 • Het opzetten van een fijne klantenservice en het inwerken van een VA

De agenda van de sessie(s) stellen we samen vast, afhankelijk van jouw behoefte. Natuurlijk kan ik per sessie ook een voorstel doen.

Wat krijg je?

Tijdens onze online (Zoom) sessies steken we onze koppen bij elkaar. Jij brengt je ideeën, vragen, onzekerheden, creativiteit en ondernemerschap mee (of niet, mag ook). Ik breng al mijn kennis en ervaring, mogelijke kansen voor jouw bedrijf, een luisterend oor en een bak vol oplossingen en ideeën mee. Je kunt inhaken op best practices uit de keukens van ‘mijn’ andere ondernemers, en je kunt zeker ook gebruik maken van mijn netwerk.

Ik lees me helemaal in in je materie, je krijgt tijdens twee sessies van 1,5 uur mijn onverdeelde aandacht, al mijn zinnige gedachten over je onderwerp, en alles wat ik er al over op papier heb staan ook. Daarbij kun je denken aan invul documenten, checklists, etc. Plus een verslag/pva/analyse na afloop waarmee je daarna zelf (of met een VA) aan de slag kunt. En om je daarbij nog extra te ondersteunen plannen we 3 weken na de tweede sessie een follow up in, waarin we samen kijken naar hoe het gaat, of je uit de voeten kunt met je plan, waar je tegenaan loopt en hoe we ook die hobbels uit kunnen vlakken. Als dan blijkt dat het fijn is om elke maand even de koppen bij elkaar te steken, dan kan dat ook (maar daar hebben we het dan wel over). Ook denk ik buiten onze sessies om natuurlijk graag met je mee.

Het idee is: we doen het vanaf nu samen. Sowieso ben ik je grootste fan. Je eigen online business manager, wat een weelde 😉

Wat kost het?

De kosten voor de OBM sessies zijn eenmalig € 450 (ex.btw).
Sessies: 2 + 1 follow up
Je betaalt na onze sessie, dan ontvang je een factuur.

Lijkt het je wat?

Mail me dan! Of plan een kennismaking/gratis adviesgesprek in. Zo’n eerste gesprek kost je uiteraard niets. En een advies of even samen brainstormen over een project ook niet.

Ik voel me absoluut vereerd als ik met je mee mag denken over jouw bedrijf. Dus, als ik je ergens mee kan helpen, laat het me weten! Ik hoor heel graag van je.