Samenwerken – informatie voor VA’s

Vera Wong online business manager - Aanbod samenwerking voor virtual assistants

Ondernemers kunnen bij mij terecht voor VA ondersteuning in combinatie met OBM (online business manager) advies- en strategie sessies. De VA ondersteuning wordt uitgevoerd door de VA’s uit mijn vaste club, en de advies/strategie gesprekken, die doe ik zelf 🙂

Ik voer kennismakingsgesprekken met opdrachtgevers, en aan de hand van zo’n gesprek koppel ik die opdrachtgever aan één van de andere VA’s uit mijn team.

Jij kunt je ook aanmelden als VA, door een formulier in te vullen. Ik maak dan een VA profiel, en als ik denk dat er een match mogelijk is dan stuur ik je profiel naar een mogelijke opdrachtgever. Dankzij mijn werkervaring als VA, en mijn ervaring met werken mét (teams van) VA’s, ken ik beide kanten van de medaille goed en weet ik een sterke brug te slaan.

Klinkt leuk?

Dan wil je nu vast weten: wat heb jij eraan om via mij voor een of meer opdrachtgevers te gaan werken? (Behalve natuurlijk dat je er dan een hele leuke collega bij hebt 😉 )

What’s in it for you

 • Ik voer acquisitiegesprekken, zorg ervoor dat ik goed vindbaar ben voor klanten en houd me bezig met marketing en sales. Ik schrijf voorstellen en sleep zoveel mogelijk leuke opdrachten voor je binnen.
 • Jij hoeft alleen nog maar een korte kennismaking met de opdrachtgever te voeren, daarna kun je direct voor hem/haar (eigenlijk bijna altijd haar) aan de slag!
 • De opdrachtgever en jij onderhouden samen rechtstreeks contact met elkaar, en zij stuurt je zelf aan. Korte lijntjes, wel zo fijn.
 • Ik begeleid de opdrachtgever desgewenst in haar samenwerking met jou. Voor sommige ondernemers is het de eerste keer dat ze met een VA gaan samenwerken en dan kan het soms een beetje zoeken zijn naar wat voor beide partijen werkt. Dankzij mijn werkervaring als VA, en mijn ervaring met werken mét (teams van) VA’s, ken ik beide kanten van de medaille goed en weet ik een sterke brug te slaan.
 • Elke maand houd ik een online spreekuur of een masterclass, waarin jij gratis aan kunt schuiven. De masterclasses gaan altijd over een bepaald onderwerp (bijvoorbeeld: opdrachten binnen slepen, social media inzetten voor je eigen bedrijf, etc.).
 • Tijdens de spreekuren help ik je ook graag met:
  • Tips waarmee je het meeste uit de samenwerking met je opdrachtgever kunt halen
  • Eventuele knelpunten bespreken
  • Brainstormen over de richting van je VA schap
  • Tips mbt software en programma’s zoals e-mailprogramma’s, betaalprogramma’s, automatiseringen
  • Tips mbt je eigen online zichtbaarheid en het vergroten ervan
  • Het beantwoorden van je vragen, waar dan ook over 🙂
  • Tijdens de spreekuren kun je aanschuiven om even te kletsen, samen na te denken over iets waar je tegenaan loopt, tips uit te wisselen, en om gewoon even ‘onder elkaar‘ te zijn. Praten met een collega is tóch anders dan praten met een opdrachtgever en we lopen vaak allemaal tegen dezelfde dingen aan. De andere VA’s kunnen ook ook deelnemen aan het spreekuur, zo kunnen jullie elkaar ook ontmoeten en met elkaar uitwisselen.
 • Je wordt onderdeel van een gezellig netwerk van VA’s, die je bijvoorbeeld wanneer je tijdens afwezigheid vervanging nodig hebt kunt vragen om waar te nemen, en waarmee je tips en ervaringen uit kunt wisselen. Op dit moment is er een app groep, misschien organiseer ik later een keer een ’tips & taart’ dag ergens in het land 🙂
 • Als je een keer niet werkt vanwege ziekte of vakantie, regel je in principe zelf je vervanging maar zet ik natuurlijk graag een oproepje voor je uit in mijn netwerk. Je kunt ook zelf een bericht zetten in de whatsapp groep.
 • Je krijgt van mij een onboarding checklist die je gaat helpen snel, efficiënt, pro actief en professioneel van start te gaan met je opdrachtgever.
 • Ook krijg je toegang tot een voorbeeld overeenkomst van opdracht en een verwerkersovereenkomst. Zo heb je alles netjes geregeld, voor jezelf en je opdrachtgever. Daar scoor je punten mee 😉 Natuurlijk mag je deze ook gebruiken voor andere opdrachtgevers.

What’s in it for me

De eerste maanden draag je een commissie aan mij af: 10 euro per door jou gefactureerd uur ex. btw. Er is een bovengrens van 150 euro (ex.btw) per opdrachtgever. Op dat punt stopt de commissie, alles wat je daarna omzet is 100% voor jou. Nadat je 15 uren gewerkt hebt kun jij dus zonder mij door. Natuurlijk stopt je toegang tot de appgroep, de VA spreekuren en de masterclasses niet.

Once you’re in, you’re in 🙂

Je tarief

Jij bepaalt zelf voor welk tarief jij aan de slag gaat bij de opdrachtgever.

Samenvatting

Nog even samengevat – wat ik doe voor deze commissie: het stelt mij in staat om ‘mijn deel’ van het werk te doen. Dat is: het vinden en binnenhalen van interessanten en leuke opdrachtgevers, gesprekken voeren, offertes maken en voorstellen schrijven, upsells verwezenlijken, ondersteunen en sturen in het op een prettige en efficiënte manier samenwerken met een VA, en daarnaast ook spreekuren houden, masterclasses geven, handouts en instructie video’s maken, etc.

Anders dan anders

Ik werk hierbij dus heel anders dan andere VA bureau’s, die doorgaans een doorlopende commissie hanteren. Of die zelf rechtstreeks factureren aan de klant, waarbij jouw uurtarief aanzienlijk lager is dan het verkoop tarief. Hoewel ik hiermee ook geëxperimenteerd heb, voelt het voor mij niet goed om de commissie door te laten lopen.

Ik ben van mening dat dit voor jou als VA een fijnere en leukere manier van samenwerken is, en daarom hoop ik dat jij graag met mij samenwerkt op deze manier. Ik vind het goed om hier helemaal transparant in te zijn en ik beantwoord vragen hierover natuurlijk graag.

Lijkt het je wat?

Vul dan het VA formulier in!

Ik ga een profiel voor je maken en als er een klus binnenkomt waar jij voor in aanmerking komt, dan schuif ik je bij de opdrachtgever naar voren als een van de opties. Als je geselecteerd wordt, dan kom ik bij je in de lucht!

Veel liefs, Vera