Over mij

Persoonlijk

Ik ben Vera Wong, 35 jaar, ik woon in noordoost Groningen en kom oorspronkelijk uit Schagen. Ik ben getrouwd met Ko en moeder van een meisje van 4, Mickey. Samen knappen we een vervallen herenboerderij op. Een meerjarenplan, oneindig veel werk, maar uiteindelijk wordt het fantastisch. Als je benieuwd bent, er is een blog. Ik houd van koken, moestuinieren, koffie, pas gemaaid gras, lezen, perfect passende tweedehands kleding vinden, wijn, vakantiehuisjes in het bos, en van schrijven en fotograferen.

Ik ben als locatie onafhankelijke zz’per gestart in januari 2019. Zes maanden later vertrok ik samen met mijn gezin en gingen we voor onbepaalde tijd op reis. Ik werkte vanuit onze camper, die iedere dag op een andere plek in Europa geparkeerd stond. Dat was niet altijd makkelijk, want als het regende hadden we weinig stroom, en als we in de bergen waren was er vaak slecht internet. Maar de vrijheid en het avontuur woog daar allemaal makkelijk tegenop. Het was heerlijk.

Helaas moesten we onze reis vanwege alle Corona maatregelen onderbreken. Eenmaal terug in Nederland kochten we onze boerderij. Er moet dus nog gigantisch veel gebeuren, maar er is inmiddels wel een stabiele wifi verbinding. En mijn kantoor heeft echt een fantastisch uitzicht. Zoals ze hier in Groningen zeggen, ’t kan slechter 😉

Achtergrond

Ik ben mijn hele leven al een boekenworm en een regelaar. Een van mijn eerste herinneringen is dat ik bovenop een tafel een Jip en Janneke boekje lees in de boerderij van mijn ouders. Volgens mij was ik nog geen vijf jaar oud. Op de middelbare school vond ik weinig vakken leuk, maar Nederlands volgde ik met plezier. Ook de andere talen gingen me goed af. Scheikunde daarentegen.. dat was niet best.

Ik koos -weinig verrassend- voor een studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, met als hoofdrichting literatuur en een minor journalistiek. Na mijn studie werkte ik als management assistent, projectleider, eventmanager, community manager, tekstschrijver, redacteur en communicatie adviseur. Ik organiseerde grote internationale congressen en benefietavonden. Daarnaast organiseerde ik jaarlijkse kerstdiners en tuinfeesten. Onze bruiloft organiseerde ik -uiteraard- ook zelf.

Virtual assistant

Begin 2019 schreef ik me dus in bij de KVK en startte als virtual assistant (VA). Beste beslissing ooit. Ik had gehoopt, maar nooit verwacht, dat ik het werken als ondernemer zó leuk zou vinden. De vrijheid om zelf alles te kunnen bepalen, van hoe je website eruit ziet tot op welke momenten – en waar – je je werk doet, en ja zelfs het jezelf verkopen, ik vond het allemaal even leuk.

Ik zat als virtual assistant lange tijd helemaal op mijn plek in een ondersteunende maar gelijkwaardige rol, waarbij ik mijn kennis en vaardigheden in kon zetten om ondernemers vooruit te helpen. Waarbij ik écht iets voor hen kon betekenen. Altijd met humor en een persoonlijke benadering, twee voor mij onmisbare aspecten in mijn werk.

Online business manager

Inmiddels ben ik een aantal jaar verder en heb ik ontdekt dat er een andere rol is die me nog beter past. Steeds vaker wordt ik ingezet als online business manager, waarbij ik advies geef, strategie sessies houd en teams van VA’s en andere zzp’ers samenstel. Hier lees je daar meer over.

Andere werkzaamheden besteed ik uit aan een team van vaste VA’s en andere zzp’ers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bewerken van video’s, vormgeving en design, maar ook het uitschrijven van aantekeningen, het maken van PowerPoints, het in elkaar zetten van nieuwsbrieven, etc. Meer daarover lees je hier.

Ik zie mezelf als je collega, partner, ondersteuner en adviseur. Ik denk actief mee en breng advies uit over over alle onderdelen van je bedrijf. Soms ongevraagd, maar wel vaak gewenst. Nooit bot of scherp, wel opbouwend, weloverwogen en kritisch.

Ervaring

Werkervaring
• Zelfstandige online business manager (hier bekijk je mijn opdrachtgevers)
• Zelfstandige virtual assistant
• Managementassistent bij trainingsbureau Talmor
• Eventmanager en projectleider van nationale en internationale events bij trainingsbureau Talmor
• Student-assistent bij de Universiteit van Amsterdam afdeling Neerlandistiek
• Corrector van WO en HBO scripties bij Taal en Tekstredactie (als zzp’er, inmiddels opgeheven)

Opleidingen en Cursussen

•  Cursus Online cursus maken bij C Academy | Celine Charlotte
•  Cursus The Launch Gamebook | FastForwardAmy
•  Storyselling | Zarayda Groenhart
•  Cursus Storytelling voor Duurzaamheid | Impact Academy
•  Masterclass Instagram | Marlou Volkerink
•  Cursus DISC communicatiestijlen | Talmor
•  HBO deeltijdprogramma social media | NCOI
•  Training Hostmanship | House of Hostmanship
• Studie Nederlandse Taal en Cultuur | Universiteit van Amsterdam

Programma’s

Programma’s waar ik veel mee werk en die ik graag inzet voor jouw bedrijf zijn: WordPress, MailBlue, Canva, Plug & Pay, Word, Outlook, diverse Google programma’s zoals Analytics en Ads, Survey Monkey, Mentimeter, Rompslomp, Moneybird en LastPass. En natuurlijk mijn go-to voor (bijna) alles: Excel.

Social media

Binnen deze social media kanalen ken ik goed de weg: Instagram, TikTok, LinkedIn, Pinterest.
Facebook en Twitter ken ik ook goed, maar het zijn niet m’n favoriete kanalen.

Zoek je een virtual assistant of een online business manager?

Als ik zelf een VA of OBM in zou huren zou ik het fijn vinden om hem of haar te kennen. Als je mazzel hebt ken je iemand en kun je hem of haar inhuren. Maar als je toevallig nou net niemand in je netwerk hebt, of iemand zoekt met een bepaalde specialisatie, dan zul je op zoek moeten gaan (misschien ben je zo wel bij mij terecht gekomen). Ook dan, of misschien juíst dan, is het fijn als je diegene die wellicht een onderdeel van je bedrijf zal worden, alvast een beetje beter kunt leren kennen.

Daarom schreef ik deze uitgebreide tekst over mezelf. Zodat je een beetje een idee hebt van wie ik ben, en wat ik doe. Maar ik kan me voorstellen dat je nog meer wilt weten of zien, voor je besluit om me te mailen. Neem dan eens een kijkje op op m’n Instagram. Ik schrijf daar openhartig over van alles dat me bezighoudt. We kunnen natuurlijk ook een keer videobellen. Altijd leuk. Mail me als je dat wilt, dan plannen we iets in.

Leuk om van je te horen, ik ben benieuwd!
Vera

Online vind je me hier

LinkedIn: linkedin.com/verawong1
Instagram: instagram.com/veer.in.grunn